fredag, september 15, 2006

Soppskogen

Siden dette er en studie i kjedsomhet og isolasjon, og siden jeg trenger en liten kicker til denne bloggen, vil jeg introdusere den vante leser til fenomenet Soppskogen. Soppskogen er en overaskende stor småskog nordvest i Lillehammer. Foruten et sted der man finner et stort mangfold matnyttige sopparter, som div. Kantareller, Piggsopp, Steinsopp, Fåresopp, div. Risker og Kremler ++, er Soppskogen et sted som byr på flere overaskelser enn hva navnet avslører.

Soppskogens nærmeste nabo er militærbasen Jørstadmoen. Dette bidrar sterkt til Soppskogens mystiske og avstengte atmosfære. Piggtråd og jernporter skjermer området fra offentligheten. Noe som demonstreres ved bilde til venstre. Her ser vi inngangen til Soppskogen.
Både piggtråd og et mystisk, råttent, trollsk gjerde er brukt til å skremme vekk uvedkomne. Ja, til og med ferist er brukt til å skremme vekk evt. fårete (haha) mennesker som skulle prøve seg. Det snodige er at jeg, en person med betydelige fritidsproblemer, aldri har sett en eneste sau aller sauelort i Soppskogen, urovekkende! Hva kan soppskogen skjule, som er så hemmelig?! No matter, den brave sopplukker vil neppe la seg stoppe.

Jørstadmoen bruker tilsynelatende Soppskogen til trening. Kanskje er det eksilcubanere, kanskje er det en spesiell fleinsopppatrulje (noe jeg skal komme tilbake til senere). Hvem vet? Rekognoseringsfotoet til venstre tyder ihvertfall på at noen bruker området til lumske, krigerske aktiviteter. "Hva så?" tenker kanskje du? Norge er da et land som vet å krige etisk.
Vi har vel ingen svin på skogen?

Bildet nede til venstre avslører den sjokkerende sannheten!









"Rødfis" og menneskekonokler, antagelig et lårbein, i skjønn harmoni! Kanskje dette kan forklare soppskogens forbannelse og rike soppflora? Kanskje finnes det grimmere hemmeligheter i Soppskogen...

Lokal overtro sier at Soppskogen har fått sin frodige soppflora pga. et sunt tilsiv av radioaktivitet fra Jørstadmoen. Godt mulig, men mer seriøs forskning tilsier at det er de gamle, bedervede trærne og menneskelikene som bidrar til den abnorme veksten av sopp. Noe som i seg selv er urovekkende. Hvem er det som hugger ned trær i denne skogen, for ikke å snakke om menneskene!? Av ukjente årsaker kommer man rett som det er over nedhuggede trær, ferske sådann, som bare er hugget ned og lagt der for å råtne. Kanskje dette er spor etter sataniske ritualer? Ingenting forundrer meg. F.eks finnes det et utall mystiske kors bundet opp og revet ned i Soppskogen. Det er godt mulig Jørstadmoen er skyld i denne meget blasfemiske aktiviteten.


Foruten en forlatt hestefarm og en søppelhaug/bilopphuggeri, finnes også en motorkrossbane i soppskogen. "Hva faen", tenker kanskje du? Ja, det er ikke godt å si hva denne konstruksjonen er brukt til. Aldri har jeg hørt eller sett noen kjøre på den. I bunn og grunn har jeg vel aldri sett annet en konturer av skikkelser i Soppskogen. Kanskje, i fordums tid, ble denne banen brukt til rallykross og fleinsoppmisbruk? For som jeg nevnte tidligere, fleinsoppen gror godt i gresslettene inne imellom trærne. Av opplagte årsaker er det godt mulig disse rallymenneskene døde ut, og at det er deres knokler som ligger spredd i skogen.

Men, ser vi bort fra all denne skremmende informasjonen, er det fortsatt mange, mange gode grunner til å oppsøke dette mørke og stemningsfulle stedet. En skog perfekt for ansvarlig fleinsoppmisbruk uten motorsykkel. Et sted for saftige, såvel som krispe, matsopper av uvurderlig kvalitet! Et sted for en stille tur i ettertanke og kontemplasjon. God Steinsopptur!

1 kommentar:

Anonym sa...

paranteser med haha i får meg alltid til og tenke på astrid vestad