lørdag, juni 16, 2007

Counter Attack

En festskål – til hvilken pris?


Knut Andersen tar til orde for en grunnleggende ukritisk hyllest av byens kommunale forvaltning i sitt innlegg her i avisen, ”En rettmessig festskål! (sic!)” den 14. juni. Etter å ha blitt eksponert for dette ordkløyveriet er det vanskelig å si om man bør gråte, eller kanskje heller le. Hårreisende er det okke som.


Hvor skal en begynne? Andersen tar på seg skribenthatten, eller rettere sagt nisselua, trekker den godt ned i øynene, og legger i malende ordlag ut om den saftige smaken av de overmodne fruktene som er vår velferdsstat. For ingen kan vel være uenig at det er velsignelse å kunne tylle i seg rødvin i naturskjønne omgivelser i den folkekjære Søndre Park, gjerne med en pretensiøs og vanskelig tilgjengelig diktsamling på lomma. Dette er livet for en enkel kunstnersjel. Men hvor lenge var Adam i Paradiset?


For det er betegnende for Andersens type at man er 100 % ute av stand til å anerkjenne de grunnleggende, undertrykkende mekanismer som ligger under og trykker sin klamme klo rundt systemet som muliggjør en slik luksus. Sagt på godt norsk; Hva betaler kjerringa for grauten? Gode borgere og ærlige mennesker (meg selv inkludert) er de uskyldige ofre for landeveisrøveriet som sosialistene ynder å kalle skatt. Hvor er den personlige valgfrihetene i dette? Jeg har aldri gitt mitt samtykke til denne ødslingen med Ola Nordmanns hardt opptjente midler. Kanskje burde Andersen ha tatt seg en pilegrimsferd og valfartet to kvartaler opp gata fra sin sommerlige idyll i parken. Det ville nok garantert fått de vinglade voktere av høykulturen til å sette sin festskål i vrangstrupen. For på byens sykehus er det ingen kjære mor og slettes ingen dans på offentlig betalte roser!


Samfunnets svakeste og mest utsatte grupper går for lut og kaldt vann og sover på korridorer, i den såkalte velferdstatens flaggskip, det offentlige sykehus. Men parken derimot, den skal få ubegrensede midler. Kort sagt: Høl i huet. 40 år med arbeiderparti-hegemoni er nok, forandringer må komme, og det litt brennfort.


Noe å tenke på i forkant av det kommende valget…?


Ivar Johansen, Lillehammer

Sitat Jørgen B & crew, Pål & PP Bang

1 kommentar:

Anders H sa...

Jørgen er en stor tosk, GD vil aldri mere trykke noe av Ivar Johansen :(